Over ons

Om ervoor te zorgen dat de veiligheidscultuur in brede zin verbetert, heeft een aantal toonaangevende bouwondernemingen en opdrachtgevers (bouw, weg-/water-/spoorinfra en installatietechniek) de handen ineengeslagen. Samen hebben zij de Governance Code ‘Veiligheid in de Bouw’ opgericht. Deze initiatiefnemers hebben gezamenlijke uitgangspunten en kernwaarden op het gebied van veiligheid vastgelegd, door werkwijzen te harmoniseren en instrumenten te uniformeren. Daarbij wordt de hele bouwketen betrokken.

De Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB)

De Governance Code Veiligheid in de Bouw initieert verschillende initiatieven om de veiligheid in de gehele keten te verbeteren. Eén van de initiatieven is het ontwikkelen van generieke poortinstructies. Hiervoor is er een convenant gesloten met de SSVV. In opdracht van de SSVV ontwikkelt en distribueert eX:plain de GPI. eX:plain is ook uitvoerder van het VCA examenstelsel.

Inhoudelijke borging

De Waarborgcommissie GC Bouw stelt de inhoud van de GPI vast en de toets. De leden zijn afkomstig uit de bouw en hebben een voor de GPI relevante inhoudelijke achtergrond. Tenminste 3 bouwbedrijven zijn vertegenwoordigd. Het ambtelijk secretariaat wordt gevoerd door eX:plain.