Inloggen/account aanmaken

In het menu hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden over het kopen van inlogcode(s) en de werking van de GPI. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Ben je werknemer bij een bedrijf? Dan krijg je een inlogcode van je werkgever (via een uitnodigingslink in een e-mail) en hoef je alleen je gegevens aan te vullen en zelf een wachtwoord aan te maken. Zorg je zelf voor een inlogcode, omdat je bijvoorbeeld zzp‘er bent? Klik dan op Home (Het GPI-logo) en klik op ‘Regel de GPI’ om door middel van het stappenplan je registratie te voltooien. Als je het stappenplan niet hebt afgerond staat er boven aan de pagina dat je nog verder moet gaan met het stappenplan.

Om in te loggen klik je op ‘Inloggen | Account aanmaken‘. Je kunt alleen inloggen als je al een account hebt aangemaakt. Vul je e-mailadres en wachtwoord in. Het wachtwoord heb je zelf gekozen bij het aanmaken van het account.

Ga naar ‘Inloggen | Account aanmaken’ of klik op ‘Regel de GPI’ op de startpagina. Bij ‘Soort gebruiker’ kies je voor ‘Bedrijf’ (dat staat er standaard) en vink je daaronder ‘Ik ben zzp'er of bedrijfscontactpersoon die zelf een GPI wil maken.' aan.

Ga naar de Inlogpagina en klik op 'Wachtwoord vergeten'. Vul je e-mailadres in en klik daarna op 'Herstel wachtwoord'. Je ontvangt dan een e-mail met daarin een link. Met deze link kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Het is belangrijk dat de opmaak van de postcode overeenkomt met de opmaak van Nederlandse postcodes. Dit geldt ook voor de schrijfwijze van het adres. Hier wordt door het systeem op gevalideerd.

Het is belangrijk om een bestaand e-mailadres in te vullen bij het veld 'Factuur e-mailadres'. Dit mag hetzelfde e-mailadres zijn als het e-mailadres waarmee je inlogt. Zorg dat dit e-mailadres correct is ingevuld, want hierheen mailen wij alles inzake facturatie.

Bij je registratie krijg je de vraag of je je wilt aanmelden voor de nieuwsbrief. Wil je je keuze achteraf wijzigen? Dat kan. Als bedrijf kun je dit wijzigen onder 'Overig' en 'Bedrijfsgegevens'. Als kandidaat kun je dit wijzigen onder 'Mijn gegevens'. Nieuwsbrief gemist? De belangrijkste nieuwsbrieven zijn terug te vinden op de pagina https://gpi.explainsafe.nl/nl/information

Je KvK-nummer hebben we nodig wanneer je inlogcodes op factuur wilt bestellen. Dit is mogelijk vanaf 12 inlogcodes. Zorg dat het KvK-nummer juist wordt ingevuld, anders zal je aanvraag afgekeurd worden.