Sinds 1-3-2021 hanteren we in het kader van AVG een bewaartermijn voor de persoonsgegevens van kandidaten. Dit houdt in dat kandidaten die langer dan een jaar niet waren ingelogd of een toets succesvol hadden behaald geautomatiseerd uit ons systeem worden verwijderd. We hebben echter meldingen ontvangen van kandidaten die wel voldeden aan de twee maximale bewaartermijnen, maar toch een open uitnodiging hebben gekregen, en dus nu 'onterecht' verwijderd zijn. Alle inlogcodes die hierbij gebruikt zijn zullen hersteld worden, de kandidaten die het betrof zullen opnieuw toegevoegd moeten worden door het desbetreffende bedrijf of ze zullen zelf opnieuw een registratie moeten uitvoeren. Excuses voor het ongemak.

Account

In het menu hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden over het kopen van inlogcode(s) en de werking van de GPI. Weet je niet welke poortinstructie je nodig hebt? Neem dan contact op met je opdracht- of werkgever. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Als bedrijfscontactpersoon kun jij jezelf als kandidaat toevoegen. Je hoeft je hiervoor niet opnieuw te registreren.

Het importeren van kandidaten kan alleen als je een bedrijf (of zzp’er) bent. Kies ‘Bedrijf‘ bij het inloggen. Onder het tabje ‘Kandidaten toevoegen’ kun je een keuze maken tussen één of meerdere kandidaten toevoegen. Om meerdere kandidaten toe te voegen moet je eerst het template downloaden, invullen en weer uploaden. Het is mogelijk om de kandidaten direct toe te voegen aan een groep.

Om kandidaten gemakkelijker te beheren en uit te nodigen, is het mogelijk om ze aan groepen toe te voegen. Je kunt groepen vanuit het stappenplan of de bedrijfsomgeving maken (daar kom je door ‘Bedrijf’ te kiezen bij het inloggen of bij ‘Profielen’) en beheren.

Neem contact op met eX:plain door het contactformulier in te vullen op https://gpi.explainsafe.nl/contact. Geef in de omschrijving aan om welke kandidaat het gaat en waarom deze is toegevoegd aan een ander bedrijf. Nadat wij dit hebben ontvangen en beoordeeld, kunnen wij deze kandidaat koppelen aan het juiste bedrijf.