Beste GPI-beheerder, alle GPI-certificaten behaald tussen 21-9-20 en 22-12-20 hebben een nieuwe vervaldatum gekregen tot 22-12-2021. Voor meer informatie, klik hier

GPI volgen

In het menu hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden over het kopen van inlogcode(s) en de werking van de GPI. Weet je niet welke poortinstructie je nodig hebt? Neem dan contact op met je opdracht- of werkgever. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Nee, de GPI’s zijn te volgen in de meest gebruikte moderne browsers (Chrome, Firefox, Safari, Edge). In de browser Internet Explorer 11 is je gebruikservaring mogelijk niet optimaal. Microsoft adviseert bedrijven inmiddels IE11 niet meer te gebruiken, hierdoor bieden wij geen ondersteuning meer op deze browser. De GPI's kunnen worden gevolgd op pc, laptop, tablet en smartphone. LET OP: Een mobiel apparaat met een verouderd OS (Android of iOS) kan ongewenste resultaten geven binnen een moderne webapplicatie zoals Explainsafe.

Kies ‘Bedrijf‘ bij het inloggen of bij ‘Profielen’ om naar de bedrijfsomgeving te gaan. Je komt terecht in het scherm ‘Overzicht kandidaten’. Klik op de tab ‘Kandidaat uitnodigen’. In het zoekveld typ je je achternaam en selecteer je de GPI die je wilt doen. Tot slot klik je op de knop ‘Kandidaat uitnodigen’. Let op: je moet wel een inlogcode hebben. Er wordt een e-mailbericht naar je e-mailadres gestuurd met daarin een link naar de GPI. Klik op de link. Je komt in het inlogscherm. Log in met je inloggegevens. Daarna kun je de GPI volgen.

De GPI is in zes talen te volgen: Nederlands, Engels, Duits, Pools, Roemeens en Turks.

Je kunt de GPI volgen in zes talen: Nederlands, Engels, Duits, Pools, Roemeens en Turks. Je kunt een taal kiezen op het moment dat je de GPI start en als je de toets wilt beginnen.

Ja, klik op het [Voorlezen] icoontje om tekst voor te laten lezen.

Je kunt, terwijl je de toets maakt, een vraag open laten door deze te 'markeren'. Je gaat vervolgens automatisch, voordat je de toets kunt afronden, terug naar de gemarkeerde vraag om deze alsnog te beantwoorden.

Met een inlogcode heb je drie pogingen om de toets te maken. Voor de toets start, bekijk je de GPI, bestaande uit filmpjes en dilemmavragen. Dit kun je zo vaak doen als je wilt. Inlogcodes zijn 12 maanden geldig.

Je hebt 30 minuten voor het maken van de toets. Er loopt een timer mee om te laten zien hoeveel tijd je nog hebt. Als het langer dan 30 minuten duurt verbruik je een poging. In totaal kun je maximaal drie pogingen doen.

Je hebt drie pogingen om de GPI te maken met één inlogcode. Als je na die drie pogingen niet geslaagd bent, heb je een nieuwe inlogcode of uitnodiging nodig.

Log in. Ga naar ‘Mijn overzicht’. Als je bent uitgenodigd staat onder ‘Mijn GPI’s’ de GPI die moet maken. Ben je niet uitgenodigd? Kies dan de GPI die het beste bij jouw werkzaamheden past.

Check dan eerst de instellingen van je internet browser. Google Chrome gebruikt een standaard vertaalmogelijkheid en die staat waarschijnlijk ingeschakeld. Dit veroorzaakt vaak incorrecte teksten. Hier zie je hoe je dit kan controleren: https://support.google.com/chrome/answer/173424?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl