GPI B&U

Hieronder leggen we uit hoe de GPI en de toets werken. Onder 'Voorbeeldtoets' staan voorbeeldvragen die u kunt maken zodat u weet hoe de toets werkt. U ziet ook hoe u de gewenste taal kunt kiezen en hoe u een vraag kunt laten voorlezen.

Start de GPI

Webshop

Om de poortinstructie te kunnen doorlopen en het certificaat te behalen heeft u een inlogcode nodig. Deze krijgt u van uw werkgever of opdrachtgever of u bestelt ze via de webshop.

Ga naar de webshop

Hoe werkt het?

U gaat eerst de GPI B&U bekijken.

De GPI duurt ongeveer 13 minuten en bestaat uit video en animatiefragmenten, die worden afgewisseld met oefenvragen. Deze vragen zijn bedoeld om te kijken wat u al weet en om u te helpen na te denken over veilig werken. Ze tellen niet mee voor uw resultaat. U kunt deze instructie zo vaak bekijken als u wilt.

Daarna volgt de toets. De toets heeft 10 vragen. Als u minimaal 8 vragen goed hebt beantwoord, heeft u de GPI behaald. Het certificaat is 1 jaar geldig.
Als u minder dan 8 vragen goed hebt beantwoord, moet u de instructie en toets opnieuw volgen. De instructie kunt u zo vaak bekijken als u wilt. De toets kunt u drie keer doen met één inlogcode.

In totaal (inclusief registratie, instructie en toets) bent u ongeveer 25 minuten kwijt.

Voorbeeldtoets

Maak deze voorbeeldtoets zodat u kunt oefenen voor de echte toets. Kies eerst een taal voor de voorbeeldtoets. U kunt een vraag open laten door deze te markeren.Via het vragenoverzicht kunt u deze later alsnog beantwoorden.

Selecteer een taal voor de voorbeeldtoets:

Let op: de voorbeeldtoets bevat geen feedback (of u de vraag goed of fout heeft).